Bizi takip edin
|
EN

MİMARLIK

Hoş Geldiniz!

Mimarlık mesleği toplumun kültürel, sosyal ve estetik değerlerini etkileyerek gelişen mekan tasarlama sürecidir. Çağımızın gelişmiş bilgi ve iletişim teknolojileri mimarlık mesleğini ve eğitimini de değiştirmektedir. Geldiğimiz noktada mimari yaratıcılık sadece bilgisayar destekli çizim yoluyla değil artırılmış gerçekliği sağlayan diğer dijital ve sayısal metodlarla ifade edilerek, tasarım ve inşa etmeye yeni bir boyut kazandırılmıştır. Bir ilke olarak sürdürülebilirlik malzeme seçimi ve bina sistemlerine entegre edilmiştir. Doğal formlar biyomimetik tasarımlara ilham vermektedir.

Mimarlık Bölümü olarak eğitim programımız 21. Yüzyılın en yeni teknolojik, pratik ve teorik eğilimleriyle şekillendirilmiştir. Eğitimimizin odak noktası stüdyo olup, stüdyoyu destekleyici teknik, bilgisayar destekli, teori ve tarih derslerimiz öğrencilerimizi mimari kariyerlerine en iyi şekilde hazırlamak üzere kurgulanmıştır. Öğrencilerimiz okul tarafından düzenlenen birçok atölye çalışmaları, sergiler, konferanslar ve saha gezilerine katılabilirler. Bölümümüz, beş farklı bölüme ev sahipliği yapan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi içinde yer almakta olup,  bölümler arası ortak etkinlikler ve dersler ile öğrenciler diğer tasarım bölümleri ile de yakın etkileşim halinde olurlar. Bölümümüz bünyesindeki yabancı öğretim görevlilerimiz sayesinde öğrencilerimiz ayrıca dünyanın değişik ülkelerindeki mimari pratik, eğitim ve araştırma kültürünü de tanıma imkanına sahip olurlar.

2005 yılında kurulan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü şu anda ülke çapında en başarılı mimarlık programları arasında yerini almıştır. Dünyadaki önemli mimarlar ve meslek kuruluşlarıyla ilişkilerimizi canlı tutmaktayız. Üniversitemizin bulunduğu şehir, İzmir, Antik çağların doğduğu yer olarak, konumu itibariyle, mimarlığın geçmişten bugüne olan gelişimini anlamak için önemli fırsatlar sağlar.

Bölümümüzde, endüstri ve akademi arasında dinamik bir bağlantı oluşturmak büyük önem taşır. EKOTAM, İzmir Ekonomi Üniversitesi Tasarım Araştırmaları Merkezi, ilgili tasarım endüstrileri ve akademi arasında özel bir işbirliği programı oluşturarak, paydaşları aktif tasarım projelerinde bir araya getirmeyi amaçlar. Mezunlarımız, ulusal ve uluslararası mimarlık ve inşaat firmalarında iş bulmaktadırlar. 

Lisans programlarımıza ek olarak Bölümümüzde bir yüksek lisans derecesi de vardır: Mimarlık Yüksek Lisans Programı. Doktora ile ilgilenen öğrenciler, fakültemizdeki inter-disipliner Tasarım Çalışmaları doktora programında, mimarlık fakültesi öğretim üyelerinin gözetiminde ve danışmanlığında çalışmalarını yapabilirler.

Bölümüze gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz!

Dr. Öğretim Üyesi Emre GÖNLÜGÜR

Bölüm Başkanı